Nieuws uit Dieteren

Welkom bij subcategorie "Extreem weer",

“Extreem weer” in Deetere


De laatste jaren lijkt het weer wel van slag te zijn, door de extreme situaties worden diverse weerrecords in steeds rapper tempo gebroken. Dan is het lange tijd droog of juist nat en dan blijven temperaturen in de winter hoger dan normaal of is het de wind die aanwakkert tot zelden geziene sterkte in onze contreien.
Op deze pagina worden dan ook aparte weersituaties in Dieteren in beeld gebracht.


14 juli 2010

Na weer enkele dagen met tropische temperaturen en een steeds benauwder aanvoelende atmosfeer barste op woensdagavond 14 juli wederom een korte doch hevige onweersbui met sterke rukwinden en slagregens los boven Dieteren en omstreken.
Gelukkig viel de schade in Dieteren deze keer mee, maar op een steenworp afstand in Susteren en Nieuwstadt moesten veel bomen het begeven. In Nieuwstadt waaide zelfs een dak van een woonhuis.


Een hoosbui nadert Dieteren.12 juli 2010

Na enkele dagen met tropische temperaturen en een steeds benauwder aanvoelende atmosfeer barste op maandag 12 juli rond het middaguur een korte doch hevige onweersbui met sterke rukwinden en slagregens los boven Dieteren en omstreken.
Deze neerslag kwam als geroepen voor de verdroogde akkers, alleen jammer dat de rukwinden nogal schade aanbrachten aan diverse gewassen en bleken ook diverse bomen niet bestand tegen dit natuurgeweld.
Zelfs de webmaster moest eerst de computer repareren nadat de bliksem op deze gevoelige apparatuur was ingeslagen ondanks dat er een goede beveiliging is geïnstalleerd. Gelukkig zijn de bestanden niet aangetast.


Zoals gewend staat na een flinke hoosbui de Drènk onder water.Brandweer en politie paraat na mogelijke melding blikseminslag bij juffrouw zonder kop.Alles onder controle.Ook bomen niet bestand tegen dit natuurgeweld.

9 augustus 2007

Op 9 augustus 2007 bleef het in Dieteren gedurende de hele dag aan een stuk regenen en gaf de regenmeter 61 mm neerslag aan. De akkers die aan het opdrogen waren van de regelmatige regenbuien in de periode daarvoor konden het vele hemelwater niet meer afvoeren. Daardoor stonden vele akkers onder water, hiervan kunt u hieronder enkele voorbeelden zien.


Het water kwam plaatselijk nog hoger te staan dan de ruggen in dit perceel aardappelen.Ook deze boontjes hebben het zwaar te verduren door de vele regen.De nieuwe bruggen over de vloedgraaf zijn extra hoog en breed gemaakt, dat werpt nu zijn vruchten af.
Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl