Kunst uit Dieteren

Welkom bij "Nieuws" - expositie kunst,

Exposities van kunstenaars uit DieterenExposities van kunstenaars echtpaar Claessen-Mostard genieten landelijke bekendheid.
Afzonderlijk van elkaar en elk op hun eigen gebied zijn hun werken de komende tijd te bewonderen in Amsterdam en Middelburg.

Van Wim Claessen zijn diverse schilderijen te zien bij Galerie Roger Katwijk te Amsterdam. Wat mij opvalt aan de schilderijen van Wim Claessen is het kleurgebruik dat past bij weinig licht zoals bij vroege ochtend of bij late avond het geval is. Ondanks dat de schilderijen daardoor op het eerste gezicht misschien somber ogen komen ze te leven als je ze rustig bekijkt en daarbij je fantasie de vrije loop laat gaan. Eerst dan zie je details die je bij een eerste blik niet had gezien. De landschappen die ik van hem gezien heb zijn altijd voorzien van een duidelijke horizon die veelal rechtlijnig is uitgevoerd. Rechtlijnigheid zie ik in de meeste werken terugkomen. Persoonlijk spreken mij net de andere werken aan waar hij deze rechtlijnigheid niet (prominent) heeft toegepast.

The Return door Wim Claessen
Wim Claessen
The Return, 2008
100x200 cm
acryl/doek


Van Yvonne Mostard zijn diverse sculpturen te zien bij Nanky de Vreeze te Middelburg. De materialen die beeldend kunstenaar Yvonne Mostard gebruikt zijn divers en variëren van hout tot goud en van gips tot zilver.
De sculpturen van haar hand zijn net zo divers als de uitgangsmaterialen. De veelal tot eenvoudig gereduceerde vormen leggen de nadruk op de natuurlijke rondingen van de betreffende voorwerpen. Toch is de diversiteit zo groot dat er ook genoeg werken zijn waar strakke lijnen in voorkomen.

La Primavera door Yvonne Mostard
Yvonne Mostard
La Primavera 2008
45x30x15 cm
hout/lood


Kortom een veelzijdig en creatief duo waar je zeker inspiratie bij op kan doen.

Expositie Wim Claessen:
Open wo-za 13.00 - 18.00 uur
van 21 maart 2009 tot 25 april 2009
Galerie Roger Katwijk
Lange Leidsedwarsstraat 198-200
Amsterdam

Expositie Yvonne Mostard:
Open donderdag t/m zaterdag 13/17 uur en op afspraak
van 20 maart 2009 tot 19 april 2009
Nanky de Vreeze
Kinderdijk 12
Middelburg

Meer informatie op hun sites:
www.wimclaessen.com
www.yvonnemostard.com
Expositie in Verviers


Exposities van kunstenaars echtpaar Claessen-Mostard genieten al langere tijd landelijke bekendheid. Echter ook internationaal genieten ze bekendheid, zo kunt u binnenkort een expositie van Wim Claessen bezoeken bij onze zuider-buren in Verviers België.
Hierbij nadere details.

Fragment Financieel Dagblad door Jaap Roëll.

Waarom staat die pier in het donkere water zo verschrikkelijk eenzaam te zijn? Hoe komt het dat die kano leeg op het water dobbert? Wat doet die schuur of bushalte in het kale land?
Claessen stimuleert de beschouwer tot het vertellen van verhalen. Hij onderdrukt daarbij elke neiging om zich als schilder op de voorgrond te stellen. In zijn schilderij Me Walking (2006) zie je een man half op de rug, langzaam lopend met de handen in de zakken. Niet heersend over de omgeving, de schilder passeert bij toeval.
Claessen gebruikt eigen foto’s of foto’s uit tijdschriften ter inspiratie. Het is een hulpmiddel voor het scheppen van een imaginair landschap waar een noordelijk, melkachtig licht een verstilde sfeer overheen legt. Een duidelijke lichtbron is er niet. Het licht wordt egaal weerkaatst tegen de grijsblauwe lucht. In aardse kleuren, okers, zachtoranje, vaalblauw en grijstinten creëert Claessen een enorme ruimte, zelfs in een serie van kleine schilderijen (30x40cm.). Ze zijn geschilderd met acryl op mdf. Nat in nat opgebracht en zo mat mogelijk.
De nieuwste schilderijen, de serie getiteld Galleries at a Streetcorner vertonen een losse toets. Snel op het paneel aangebracht benadrukken ze nog meer de mysterieuze sfeer dan de grote, qua compositie zeer zorgvulgig gemaakte werken.


Parking 2009 door Wim Claessen
Wim Claessen
Parking, 2009
120x70 cm
acryl/doek


Arte Coppo
van 14 maart tot 10 april
opening op 14/03/10 van 12 tot 17 uur
quai J.Brel 62, rue Spintay 83, B 4800 Verviers
Geopend donderdag en vrijdag van 16u30 tot 19u30,
zaterdag van 14 tot 18u, zondag van 10 tot 13u.
en op afspraak. Tel +32(0)87/331071
gesloten zondag 4/4/10 (Pasen)Expositie in Loods 6 te AmsterdamExpositie met werk van Wim Claessen en Yvonne Mostard in Loods 6
Kunstenaars echtpaar Wim Claessen en Yvonne Mostard uit Dieteren exposeren hun werken in Loods 6 te AmsterdamExpositie 2011 in Loods 6 te AmsterdamExpositie met werk van Wim Claessen in Loods 6
Ook werken van kunstenaar Wim Claessen uit Dieteren te bewonderen in Loods 6 te Amsterdam
Tentoonstelling van 24 september t/m 2 oktober 2011
Dagelijks geopend van 12.00 - 19.00 uur
Bagagehal Loods 6, KNSM Laan 289, 1019 LE AmsterdamExpositie in MaastrichtWederom zijn er kunstwerken van het Dieterse echtpaar Wim Claessen en Yvonne Mostard te bewonderen, ditmaal in Maastricht.

HET BLAUWE UUR 7 – 28 Maart 2015
Huub Hannen Galerie in de Evangelisch Lutherse kerk
Hondstraat 14 Maastricht

Open van woensdag t/m zondag 13.00u – 17.00u.
Tijdens TEFAF (13 t/m 22 maart) ook op dinsdag geopend.
Expositie in BrusselWerken van Yvonne Mostard uit Dieteren zijn te bewonderen in Brussel bij Galerie Martine Ehmer.
Andere deelnemers komen uit: België, Frankrijk, Italië, Griekenland en Finland.

Expositie met werk van Yvonne Mostard in Brussel
Kunstenaar Yvonne Mostard uit Dieteren exposeert te Brussel

18 juni 2016 - 10 juli 2016
Galerie Martine Ehmer
200 Rue Haute
Brussel België

Expositie in AmsterdamWerken van Wim Claessen uit Dieteren zijn te bewonderen in Amsterdam bij Galerie Roger Katwijk.
De groepstentoonstelling genaamd “Summer Show” vind plaats 25 juni-16 juli 2016. Andere exposanten naast Wim Claessen zijn: Tessa Verder, Sybille Pattscheck, Daniel Bodner, Dirk Salz, Annemieke Albert, John O'Carroll, Willem van den Hoed, Henny van der Meer, Bert Loerakker en Jae Ko.

Expositie met werk van Wim Claessen in Amsterdam
Silent City uit 2016 van Wim Claessen uit Dieteren is te bewonderen op de expositie bij Galerie Roger Katwijk in Amsterdam

SUMMER SHOW
25 juni 2016 - 16 juli 2016
Galerie Roger Katwijk
Lange Leidsedwarsstraat 198-200
Amsterdam

Plateau Kunst in MargratenWerken van Yvonne Mostard uit Dieteren zijn te bewonderen tijdens Plateau Kunst 2016 in Sibberhuuske, Dorpsstraat 78, Sibbe.
Deze vinden plaats op 27 en 28 augustus 2016 en zijn voor iedereen gratis toegankelijk!

Expositie met werk van Yvonne Mostard tijdens Plateau Kunst 2016
Kunstenaar Yvonne Mostard uit Dieteren exposeert tijdens Plateau Kunst 2016

Plateau Kunst, 27 en 28 augustus 2016
Sibberhuuske
Dorpsstraat 78
Sibbe

Expositie in MaastrichtVerstilde schoonheid en de liefde voor overvloed
De Huub Hannen Galerie in Maastricht nodigt u uit voor de opening van een bijzondere groepstentoonstelling waarin recent werk te zien is van drie verschillende kunstenaars die aan de Galerie verbonden zijn.
Zowel de subtiele schilderijen van Wim Claessen als de weelderige inkt-tekeningen van Fienke Teeken, kenmerken zich door hun verstilde schoonheid en rust. Tegelijkertijd zorgt de gelaagdheid van hun werk voor een bevreemdende en mystieke sfeer.
Lijnrecht tegenover deze rust vinden wij in de beelden van Hanneke Giezen vooral speelse humor en sensualiteit. In haar werk onderzoekt de kunstenares thema's als hebzucht, gulzigheid, pronkzucht en begeerte.
Het is precies dat contrast dat deze expositie zeer de moeite waard maakt. Je wordt naar binnen gezogen door de uitbundige beelden, betoverd door de innerlijke landschappen in Oost-Indische inkt, en komt tot rust bij de harmonische composities en het bijzondere licht in de schilderijen.

Opening: Zaterdag 5 November 2016 van 13.00 tot 16.00 uur. Wees welkom!
Daarna is de tentoonstelling te bezoeken tot en met 10 December. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Expositie met werk van Wim Claessen
Wim Claessen, Shelter, acryl op doek, 90 x 130cm

Huub Hannen Galerie
Boschstraat 50, Maastricht
http://www.huubhannen.nl

Expositie in MaastrichtSolotentoonstelling Wim Claessen
De landschappen van Wim Claessen hebben een eigen sfeer die bijna ongekend is door het bijzondere licht- en kleurgebruik.
Door de verstildheid hebben de werken iets mystieks dat zich niet makkelijk laat benoemen.
Op deze tentoonstelling kunt u kennis maken met de nieuwste werken van Wim Claessen.

Opening: Zaterdag 7 maart 2020 van 13.00 tot 16.00 uur. Wees welkom!
Daarna is de tentoonstelling te bezoeken tot en met 5 april. Openingstijden: donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
De Huub Hannen Galerie is tijdelijk gesloten om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.
De expositie met het werk van Wim Claessen wordt hervat op 18 April 2020 en loopt tot en met 9 Mei 2020.

Expositie met werk van Wim Claessen
Solotentoonstelling Wim Claessen

Huub Hannen Galerie
Boschstraat 50, Maastricht
http://www.huubhannen.nl


Webmaster info@deetere.nl