Deeters senioren elftal

Pagina over "Voetbal",

Naast het nieuwe jeugd elftal met Dieterse jongens is er nu ook een Dieters senioren elftal, hierbij laat ik ze aan u voorstellen.

Wij zijn het 2e veteranen-elftal van Sportclub Susteren.
Zonder ook maar één keertje van te voren getraind te hebben begonnen we het tournooi op uitstekende wijze door de organiserende vereniging FC RIA met 1-0 te verslaan.
De tweede wedstrijd moesten we spelen tegen onze broeders van SC. Susteren 1. Door onze inzet en een beetje geluk wisten we de latere tournooi-winnaar te bedwingen en een gelijkspel uit het vuur te slepen 2-2. De derde wedstrijd tegen Born eindigde eveneens in een gelijkspel 0-0. De laatste wedstrijd moesten we spelen tegen S.V.E.
Bij winst zouden we nog kans hebben om 1e of 2e te worden in de poule. Door onderschatting van de tegenstander en/of vermoeidheid ging deze wedstrijd helaas met 3-1 verloren. Toch was iedereen na afloop tevreden over de geleverde prestaties. Dit is een team van mannen die nog met veel plezier tegen een balletje trappen en in de toekomst nog van zich zullen laten horen!

Hierbij een foto van het nieuwe Dieterse veteranen-voetbalteam, zoals dat afgelopen zaterdag (26 mei 2007 red.) voor de eerste keer in actie kwam op het jaarlijkse Swentibold-tournooi voor veteranenelftallen in Nieuwstadt.
Het jongste! veteranen elftal bestaande uit Dieterse mannen
Foto met dank aan Hub Meerten,
van links naar rechts: Koert Slangen, Rico Serra, Frank Rennenberg, Hub Meerten, Roland Eberson, Frans Rooijen, Ton Schepers, Pela, Erich Maassen, Twan Laumen, Mark Halmans, Roger Beckers, Ger Jacobs, Jac Hoorens, Col Schulpen, Wim , Court Eberson en Marcel Theunissen.
Niet op de foto: Jan van Wegberg, Fun Schulpen en Leon Savelkoul.
Op 14 juli 2007 had het seniorenelftal een feestavond, onderstaand verslag mocht ik ontvangen.
Lees maar met me mee.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen moeten nog beginnen, maar de coach van het tweede elftal van de veteranen van SC Susteren (hierna gemakshalve veteranen genoemd) vond het op z’n plaats om reeds nu een feestavond c.q. party te organiseren. Deze vond plaats in de prachtige tuin gelegen rond het zwembad van de residentie van onze coach Erich.
Verschillende spelers hadden gehoopt nog een frisse duik te nemen in het zwembad met een of meerdere van de spelersvrouwen, maar daar was het water toch nog iets te koud voor.
Desondanks werd het toch nog een geweldig feest. Het veelbesproken zwembad-schandaal van het Nederlands elftal tijdens het W.K. van 1974 in Duitsland was hierbij vergeleken maar een kleuterfeestje. Erich en Bianca hadden dan ook niets aan het toeval overgelaten, drank en voedsel waren in overvloed aanwezig, de muziek was geweldig en iedereen had zijn beste humeur meegebracht naar Susteren.
Aan het begin van de avond werden eerst nog even een aantal spelers in het zonnetje gezet.
Op de eerste plaats Mark en Court. Zij zijn in feite de geestelijk vaders van dit veteranen-team en hebben ervoor gezorgd dat we officiële wedstrijden kunnen voetballen onder de vlag van de KNVB. Onze coach, die al de nieuwe bondscoach werd genoemd, had kosten nog moeite gespaard om bij de KNVB een aantal gouden medailles op de kop te tikken en deze aan Mark en Court te overhandigen als dank voor hun inzet.
Dat onze coach echt geen domme jongen is bleek uit het feit dat hij op het afgelopen Swentiboldtournooi al had gezien wie dit seizoen de meest waardevolle speler van ons veteranenteam is en dat was niemand minder dan Sjaak Hoorens. Om hem te kunnen onderscheiden van de andere spelers kreeg hij een speciaal voor hem ontworpen T-shirt overhandigd. Als u binnenkort iemand door het dorp ziet fietsen met een smile van oor tot oor op zijn gezicht en een donker T-shirt aan, kijk dan even welke naam er op het T-shirt staat.
Zeer waarschijnlijk is het Sjaak Hoorens zelf wel. Ook kreeg Sjaak de wisseltrofee uitgereikt.
Deze zal te bezichtigen zijn op de Pater van Heldenstraat, waar hij enige tijd voor het raam zal staan, waarna hij zal verhuizen naar de prijzenkast, die een van de optimistische spelers al in elkaar had geknutseld (Col, bedankt).
Tussendoor nam Jan, namens de spelersgroep het woord en bedankte Erich, Bianca en iedereen die had meegeholpen aan de organisatie van dit feest.
Dat onze coach niets aan het toeval wil overlaten, bleek uit het feit dat hij de scheidsrechters die het komende seizoen onze thuiswedstrijden zullen fluiten ook had uitgenodigd. Om hun een beetje gunstig te stemmen kregen ze een splinternieuwe fluit en een pakketje gele en rode kaarten, met het uitdrukkelijke verzoek deze alleen aan de tegenstanders te laten zien. Wil en Nico, veel succes in het komende seizoen en hou de kaarten maar op zak.
Nadat Erich al deze geschenken en eretitels op zijn ongeëvenaarde manier had uitgedeeld kon het feest pas echt beginnen. Aangezien nog niet alle spelersvrouwen bekend waren bij alle spelers werden hier en daar nog verschillende handjes geschut ter kennismaking. Ik kan u verzekeren dat onze spelersvrouwen niet onderdoen voor de Victoria’s, Sylvia’s of hoe die andere publiciteitsgeile mokkels ook mogen heten. Er is trouwens bij ons nog een vacature voor spelersvrouw. Serieuze gegadigden kunnen zich melden bij de coach of bij de schrijver van dit stukje.
Om twaalf uur was het dan tijd om echt te kussen. Een van de spelersvrouwen, Belinda, was jarig en werd in de bloemetjes gezet. Als dank kreeg iedereen van de aanwezigen van haar een hele fles Flügel. Belinda, bedankt, tussen het bier door smaakte dit best goed.
Er werd daarna nog flink doorgefeest en de echte die-hards zagen op een gegeven moment de zon al opkomen in het oosten. Dit was het perfecte tijdstip om de gastheer en –vrouw te bedanken, de fiets te pakken en naar Dieteren te vertrekken. Licht op de fiets hadden we niet meer nodig. Erich, Bianca, nogmaal bedankt.

Huberto 21

Op 11 augustus 2007 heeft het seniorenelftal een prijzenkast officieel in gebruik genomen.
Hieronder het verslag van deze plechtigheid.

Ingebruikname prijzenkast S.C. Susteren Veteranen 2.

Na de geweldige feestavond mag ik deze keer melding maken van het heuglijke feit dat we onze prijzenkast officieel in gebruik hebben genomen en wel op zaterdag-avond 11 augustus.
Enkele van onze meer technische spelers waren enkele dagen van te voren al gaan inspecteren waar de beste plek was om onze prijzenkast op te hangen en ze waren unaniem tot de beslissing gekomen dat daar maar een plek voor in aanmerking zou kunnen komen en dat was in café ’t Köppelke in Dieteren.
Is dit scheef of is dit scheef
Foto met dank aan Hub Meerten.
Een groot gedeelte van de selectie vond het belangrijk genoeg om hierbij aanwezig te zijn en een feestje te bouwen bij deze belangrijke gebeurtenis. Zelfs onze coach Erich, die eerst nog van plan was om naar de voetbalwedstrijd Ajax-PSV te gaan om zelf nog iets bij te leren op het gebied van de coaching, vond het toch belangrijker om bij het ophangen van de prijzenkast aanwezig te zijn.
Omdat de kast iets groter was dan de beoogde plaats, werden eerst nog enkele prullaria van de muur gesloopt, waarna het meet- en boorwerk kon beginnen.
Het duurde niet lang voor we waren aangeland bij het moment suprème, het moment waarop onze prijzenkast officieel werd opgehangen. Onder de klanken van een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde hymne werd de kast opgehangen door niemand minder dan onze MVP (most valuable player) Sjaak Hoorens.
Zo heeft onze Most Valuable Player de hele vakantie rondgelopen !!!
Foto met dank aan Hub Meerten.
Alle aanwezigen waren het er roerend over eens; deze prijzenkast is een sieraad, niet alleen voor het café, maar voor de hele gemeenschap Dieteren en Susteren. Het heeft onze speler Col Schulpen dan ook menig uurtje en zweetdruppel gekost om deze ‘trofeeën-vitrine’ in elkaar te knutselen.
Ons hele arsenaal aan bekers en trofeeën werd meteen in de vitrine uitgestald en is voor iedereen te bezichtigen tijdens de openingstijden van het café. Wanneer u de prijzenkast wilt bezichtigen buiten deze openingstijden, gelieve dan eerst even contact op te nemen met Wilma of Jo.
Prijzenkast even vullen
Foto met dank aan Hub Meerten.
Dat deze officiële gebeurtenis aanleiding gaf tot een groots feestgebeuren, moge blijken uit het feit dat sommige spelers pas naar huis gingen toen de grote zaal van de Koppel, waar de schutterij haar jaarlijkse feestavond had gehouden, reeds lang was opgeruimd en gepoetst.


Huberto 21Op 22 december 2008 kreeg ik een nieuwe foto toegestuurd van ons “Deeters voetbalelftal”.

Veteranen elftal met voornamelijk Dieterse jongens
Veteranen elftal met voornamelijk Dieterse jongens
Foto met dank aan Hub Meerten.
Wilt U reageren dan kan dit via info@deetere.nl