Krantenartikel over Deetere.nl

De website over Dieteren is inmiddels ook opgemerkt door de krant getuige het volgende artikel uit:
Dagblad de Limburger vrijdag 29 april 2005
REGIO SITTARD-GELEEN pagina B2
Rubriek: Dingen van Alledag


SITE SEEING

www.deetere.nl

De website van Henk Penders over het dorpje Dieteren bij Susteren.
Hoe ziet de website eruit?
Dieteren. Hoe klein ook, het dorp heeft wl een eigen website op het World Wide Web. En die bevat behoorlijk wat informatie. Bijvoorbeeld over de dorpsraad, over de wegwerkzaamheden rond het dorp zoals op de Maaseikerweg en de verhoging van de bruggen bij Roosteren, over Bottleneck en tal van andere zaken die spelen rond het dorp. Maar de website behelst niet alleen serieuze zaken. Zo is er bijvoorbeeld een woordenlijst met de juiste schrijfwijze en uitspraak van die woorden in het Dieters dialect. Daarnaast gegevens over de historie van Dieteren, verenigingen, krantenknipsels en kaarten van het dorp.
Voor wie is de site interessant?
Vooral voor inwoners van Dieteren die informatie zoeken over hun woonplaats.
Hoe actueel is de site?
De informatie over de wegwerkzaamheden rond Dieteren is actueel. Verder bevat de site eigenlijk geen echt actuele gegevens. Er is bijvoorbeeld geen agenda met evenementen in het dorp.
Conclusie?
Een informatieve website. Redelijk simpel van opzet, maar wel overzichtelijk. Jammer is het ontbreken van een agenda met bijvoorbeeld evenementen van verenigingen of andere zaken die spelen in het dorp. Ook staan er maar twee verenigingen uit het dorp op de site vermeld. En het zou bijvoorbeeld handig zijn als de bezoeker van de site bij de tekst over de wegwerkzaamheden bij Dieteren of over Bottleneck via een link direct op de website over die onderwerpen terecht zou kunnen komen.


De verslaggever geeft een aardig beeld van de site, de genoemde kritiek van het ontbreken van de agenda heb ik me aangetrokken en heb deze alsnog toegevoegd aan de site.
En wat voor een agenda.!!