Cultuurprijs Echt-Susteren


Cultuurprijs Echt-Susteren voor Annie Schreuders-Derks.

Door Cor Voorter
Annie Schreuders-Derks heeft de Cultuurprijs 2017 van de gemeente Echt-Susteren uit handen van wethouder Peter Pustjens ontvangen. Onder meer haar verdienste voor de Limburgse volkscultuur en als oprichtster van het Museum van de Vrouw in Echt. Verder geeft zij nog regelmatig lezingen en heeft de vierdelige Limburgse almanak De hele Santenkraam geschreven. Naast Schreuders-Derks waren er nog twee genomineerden, te weten Nathalie Meevissen uit Dieteren en Stichting Tiba uit Nieuwstadt. Een onafhankelijke jury was unaniem tot de voordracht gekomen voor Annie Schreuders-Derks..

Voor de uiteindelijke winnaar van de Cultuurprijs 2017 was er naast een oorkonde, ook nog een bronzen kunstwerk 't Zwingelke. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in gemeentehuis in Echt, waarbij de muzikale omlijsting in handen was gegeven van een saxofoonkwartet van Fanfare St. Joseph - Pey en de Vocale groep Trinity uit Susteren.


Annie Schreuders-Derks ontvangt de Cultuurprijs 2017 van de gemeente Echt-Susteren uit handen van wethouder Peter Pustjens.
Webmaster info@deetere.nl