Buuttereedner

Toine Bocken als buuttereedner.

Na een tip dat Toine Bocken uit Dieteren geloot was om mee te doen aan de voorrondes van de Limburgse Buuttekampioenschappen 2011 ging het balletje rollen en kwam ik er al gauw achter dat hij op de site van de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten www.lvka.nl ingedeeld was om als eerste zijn kunnen te tonen op:
14 november 2011 - Stein, VV De Steinder Bök
Fanfarezaal St. Martin, Kelderstraat 8
1. Toine Bocken Dieteren De vriegezel

Na afloop van de voorrondes lezen we op www.L11.nl Toine Bocken heeft de ondankbare taak de zaal te ontdooien. Het lukt de nieuwkomer uit Dieteren als ‘Vriegezel’ opvallend goed, al ontbeert Bocken de ervaring om de lachspieren van de medepassagiers voldoende in beweging te brengen.

Toine zelf gevraagd naar zijn optreden is in zijn commentaar heel nuchter. Hij spreekt van een prima verlopen voorronde en is heel tevreden met zijn optreden en de zeer positieve reacties die hij mocht ontvangen, maar helaas niet door naar de finale. Hij beschrijft zijn buut als erg ‘eigentijds’ met onderwerpen als twitter, planking en speeddaten, dit zijn onderwerpen die bij het oudere publiek minder tot niet bekend zijn maar het jongere publiek des te meer. Bij het jongere publiek werd het dan ook positief ontvangen, getuige ook de de boekingen voor diverse zittingen.

Wellicht zullen we dan ook nog meer van hem gaan horen.