Parochiecluster Susteren


Susteren - Zondag 4 september
BuutteFestival Bie de Basiliek

Door: Cor Voorter

Het kerkplein rond de H. Amelbergabasiliek wordt zondag 4 september a.s. vanaf 13.30 uur omgedoopt tot het “Plein van de Lach”! Voor de tweede keer wordt dan het BuutteFestival bie de Basiliek gehouden.

De Limburgse Buuttekampioenen die afreizen naar Susteren om belangeloos een steentje bij te dragen aan de hoognodige renovatie van de eeuwenoude basiliek zijn: Eva Dewaide, Pierre Cnoops, Gilbert Petit, Peter Vaessen, Quin Hanssen, Fer Naus en Maikel Sonnemans. Oudere en jonge kampioenen zullen het publiek onthalen op een middag “buutten”, en dit alles onder het genot van een drankje en een hapje. Verdere medewerking aan het BuutteFestival komt van het kampioensduo van het LVK Spik & Span en de muzikale omlijsting is in handen van de Suëstra Muzikanten. Karel Fiddelers neemt de presentatie voor zijn rekening.


Sluit de zomervakantie op een ludieke manier af en breng met familie, vrienden en bekenden een bezoek aan een BuutteFestival op een unieke locatie. De lachsalvo's geven gezonde en positieve energie en zorgen voor een passende apotheose van de zomervakantie. Het programma op het Plein van de Lach in de schaduw van de basiliek begint om 13.30 uur. De toegang is gratis.Webmaster info@deetere.nl