Grote brand.

Grote brand in centrum Dieteren..

Zaterdag 24 december 2022 rond het middaguur brak er een brand uit in een voormalige boerderij in het centrum van Dieteren gelegen op de hoek Kampstraat-Meester Ramakersstraat. In eerste instantie was er veel rookontwikkeling die toenam toen de bluswerkzaamheden startten.
Foto: Ralf Dohmen

De brand werd opgeschaald tot grote brand GRIP 1. Op een gegeven moment verkleurde de rook ook van wit-geelachtig tot grijs-zwartachtig. De rook bleef laag hangen en ging in noordelijke richting over Dieteren richting de Doort en Echt. De brandweer verrichte op diverse plaats metingen. Toen het dak van de voormalige schuur inzakte kon het blussen pas echt starten. De brandweer Susteren uitgerust met bluswagens en kraanwagen, kreeg onder meer assistentie van de eenheden uit Roermond, Weert, Nederweert, Stramproy, Heythuysen en ook van Chemelot vooral met watertanks. De watervoorziening bleek blijkbaar onvoldoende via de reguliere bluswateraansluiting. Naast de ongeveer 20 auto's en vrachtwagens van de brandweer waren ook 3 a 4 politiewagens, 3 ambulances en diverse instanties aanwezig zoals ook de Burgemeester.


Na enkele uren was de brand onder controle.
Echter nablus werkzaamheden duurden nog een tijdje. Met een kraan met knijpbak werd rond 16.00 uur o.a. puin geruimd en het dak van de uitgebrande schuur verwijderd om zo de resterende bluswerkzaamheden te versnellen.
Foto: Ralf Dohmen

Webmaster info@deetere.nl