Nieuws uit Dieteren

Welkom bij subcategorie "Beeldentuin",


Dit is het tweede jaar op rij in het bestaan van de beeldentuin in Susteren, de expositie vindt plaats bij Vastrada in het gebied achter de Amelbergakerk. De beelden worden tot en met september 2005 geëxposeerd. Eén beeld wordt aangekocht en blijft staan. Dat beeld is dan alvast onderdeel van de permanente beeldentuin die na tien jaar zal ontstaan. De expositie is gratis te bezoeken.


Expositie Beeldentuin 2005 in Susteren.

Dit jaar doen buiten de kunstenaars ook de basisscholen mee aan deze beeldenexpositie en wel Springdonk en In 't Park uit Susteren en St. Cornelius uit Dieteren. De kinderen maken op in totaal elf platen van 120 cm bij 240 cm hun eigen kunstwerk. Op deze manier wordt de jeugd in contact gebracht met beeldende kunst door zelf met beeldende vormgeving bezig te zijn en door te leren kijken, reageren en beleven in relatie tot de uitingen van beeldende kunstenaars.

Kunstwerk "SAMEN" groep 1 en 2 van Basisschool St. Cornelius uit Dieteren
Kunstwerk van groep 1 en 2 van Basisschool St. Cornelius uit Dieteren tijdens expositie Beeldentuin 2005 in Susteren.

De elf kunstwerken worden gelijktijdig geëxposeerd in de beeldentuin met de beelden van de professionele kunstenaars. Door de scholen is dit jaar niet gekozen voor extra begeleiding door een van de kunstenaars. De scholen zullen ook dit jaar weer de beeldentuin bezoeken. Doelstelling van de Stichting Beeldentuin Suëstra is het binnen tien jaar realiseren van een permanente beeldentuin op de plek achter de Amelbergakerk en tussen de bejaardenwoningen.

Verder doen de volgende kunstenaars aan de expositie mee:

* Hans Bartelet (Cadier en Keer)
* Harry van den Boel (Amersfoort)
* Frans Duckers (Cadier en Keer)
* Maaike Feih-Lub (Sittard)
* Marco Juriën (Maastricht)
* Anna Kloth (Noordeinde)
* Sandra Schoenmakers (St. Geertruid)
* Miriam Severijns (Meijel)
* Ruud Simons (Venlo)
* Funs Souren (Oirsbeek)
* Julija Spijkers-tikvedzija (Linne)

Heeft U een suggestie of opmerking, mail naar info@deetere.nl