Basisschool St.Cornelius Dieteren

Welkom bij "Nieuws",

Bron: Rabobank nieuws.


Bassisschool Dieteren wint BankBattle 2008


BankBattle: samenwerken loont!
Op 3 juli jl. vond om 10.00 uur op de basisschool in Dieteren de feestelijke prijsuitreiking plaats van de BankBattle. Leanne Smeets-Cosemans van Rabobank Swentibold, is coördinator van deze jaarlijkse internetgestuurde kennisquiz. ‘Maar liefst zeven groepen van vijf verschillende scholen uit het werkgebied van Rabobank Swentibold, namen aan de wedstrijd deel’, meldt Leanne. ‘Tijdens de race wordt de algemene kennis van de klas getest. Het winnen van de BankBattle vereist voorbereiding, tactiek, systematisch handelen en bovendien klassikaal samenspel. De deelnemende klassen zijn exact op hetzelfde tijdstip gestart met het uitvoeren van praktijkopdrachten. De vragen hebben betrekking op onder meer taal- en rekengebied, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek, techniek en internet. Na circa twee uur hard werken, ontvangt de klas een geheime BankBattleCode. Deze code wordt daarna opgeslagen in de digitale BankBattleKluis.’ Het is niet vreemd dat de kleinste deelnemende klas de kluis als snelste heeft weten te kraken.
Een aantal leerlingen namen het woord.
Tim: ‘Wij hebben gewonnen door goed samen te werken en door systematisch te handelen. Fleur: ‘Het was vooral erg leuk om mee te doen.’ Lisa: ‘Het was heel leuk om met kleine groepjes samen te werken.’ Marieke: ‘Je mocht met vriendinnen samenwerken en wij vonden het heel erg spannend.’ Kim: ‘Ik mocht de kaartjes beheren en ik moest alles in de gaten houden.’ Tijdens de prijsuitreiking ontvingen de leerlingen uit handen van Leanne, een karikatuur tekening met toebehoren van de bekende sneltekenaar Johan van Dam.
Onder begeleiding van een luid tromgeroffel ontving de trotse en enthousiaste juffrouw Myriam Deventer als eerste de prijs. Daarna werd iedere leerling apart in het zonnetje gezet, dit zorgde voor hilarische momenten.

BankBattle winnaars van groep 7/8 van de basisschool in Dieteren op de foto!

Foto: Henry Peters, Fotostudio[G2]Webmaster info@deetere.nl